EngHunFas

 

DEMKO MATRACOK, BIOMATRACOK

A matrac az ágy egyik legfontosabb részeként leginkább komfortérzetünkért és kényelmünkért felelős.
Tulajdonságait szerkezete, összetétele, a felhasznált alapanyagok típusai határozzák meg. A matrac az alvó test alátámasztásának egyik eszköze, de önállóan, vagy egysoros farugós tartón nem képes maradéktalanul megfelelni az ideális alvással szemben támasztott követelmények mindegyikének (tökéletes test és gerinc alátámasztás, optimális rugalmasság, mozgáslevezető dinamika, feszülési pontmentesség, komfortérzet, klímahatás stb.).

A legtöbb ember akkor érzi meg a DEMKO® Biosystem 3-as egysége által nyújtott többletet, amikor a „valamilyen” típusú matracát kicseréli DEMKO® Biomatracra. Ez az, amit mindenkinek ki kell próbálnia!
Változatos kínálatunkban a Biosystem®  matracfajtái mellett megtalálhatók a jó minőségű, különböző vastagságú, önálló bio- és egyéb matractípusok is azok számára, akiknek ez jelenti a tökéletes megoldást. Matracaink hosszú élettartamúak, alaktartók és értékarányosak.

Az alváskultúra szakemberei egyértelműen a tömb, vagy tábla, illetve a rétegekből álló, természetes alapanyagú, vagy molekuláris szerkezetében hasonló összetételű matrac típusokat tartják az ideális alvás eszközének. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a rugós (bonel) matrac a mi alvásfilozófiánk alapján nem kap helyet a DEMKO®  Biosystem termékei között. (Fémen, fém rácson, rugókon, vízen ugyanis nem tanácsos tartósan feküdni.)

Alapanyagaink

A DEMKO® Biomatrac olyan természetes anyagokból készül, amelyek speciális tulajdonságokkal rendelkeznek, vagy amelyek az emberi test, a gerinc és a jó alvás minőségi követelményeinek maradéktalanul megfelelnek.

1. Latex

Natúr latex: Természetes kaucsuk alapanyagból készült zártpórusú habtábla, légjáratos, egy vagy többzónás kivitelben. Kiváló rugalmassági és szilárdsági tulajdonságokkal rendelkezik, rendkívül dinamikus.


Latex mix: 20% naturlatex és 80% kémiai módszerrel előállított, hasonló molekuláris szerkezetű zártpórusú habtábla, légjáratos kivitelben.
Kisebb súlyú, hosszabb élettartamú, alacsonyabb ár kategóriájú környezetbarát termék.

Eco latex: A gyártás során keletkezett „leeső”, tehát új latex darabok darálásával és tömbösítésével készül. Keményebb jellegű, olcsóbb alapanyag.
 

2.  Kókusz

Különböző vastagságban és táblaméretben készülő növényi (kókuszpálma termésének) rostanyagból álló jól szellőző tábla, amelyet kaucsuk (latex) gumioldat segítségével, hőkezeléssel táblásítanak. Mérsékelten rugalmas, közepesen alaktartó, jó hőszigetelő kemény típusú termék.


3.  Gyapjú

A matracok alapanyagait burkolja be a gyapjú, amely szerepe kiemelkedő kiváló klimatikus és testbarát tulajdonságai miatt.

4.  Pamut

A nyáron használatos oldalon alkalmazzuk, továbbá az összes matrac típus külső borító szövetének alapanyaga, többféle választékban.

5. Egyéb matrac alapanyagok (hideghabok, emlékezőhabok stb.)

A vásárlók igényeihez alkalmazkodva kínáltunkban megtalálható az árban kedvezőbb, de tulajdonságaiban is eltérő hideghab (poliuretán) matrac alapanyagok, amelyeket speciális kémia úton habosítanak. Az úgynevezett emlékező, memóriahabot eredetileg az űrhajózás részére fejlesztették ki. A hab egyenletesen nyeli el (lustahab) a nyomásenergiát és felveszi a test alakját.

Előnyös tulajdonságai: könnyű, tartós, bár kevésbé dinamikus.

Elsősorban szállodai, gyermek és ifjúsági matrac készül belőle.

 

DEMKO® FEDER

 

 


Share