EngHunFas

 

A gyapjú a mindennapokban

A gyapjú komplex struktúrája szép látványt és magas használati értéket kölcsönöz az anyagnak. Minden szála rugalmas és erős. Élő, lélegző anyag. Fizikai és kémiai szerkezete egyedülálló, ezért is tartják a természet egyik csodájának. Minden más anyagnál jobban elvezeti az emberi testből távozó párát és izzadtságot, miközben a szellőzéshez szükséges levegőt visszajuttatja a testhez, így a bőr egész éjjel száraz és friss marad.

A gyapjú egyenletes hőmérsékleten tartja a testet, kiváló klímaszabályozó. Csökkenti az ízületi fájdalmakat, a vesegyulladás és a felfázás kockázatát. Finom felületét természetes lanolin vonja be, ami bőrnyugtató, stressz-oldó és antireumatikus hatású. Mivel semmilyen por, poratka nem tapad meg rajta, nem okoz allergiás panaszokat.

A DEMKO® gyapjúprogram ötvözi a gyapjú kiváló tulajdonságait, az emberiség évezredes tapasztalatait és a legújabb kutatások eredményeit. A 100% élő báránygyapjúból és kasmírból, szakszerű feldolgozással készült DEMKO® termékek választékából mindenki igénye szerint választhat.

A gyapjútakarók, derékaljak, párnák használata esetén az alvás pihentető és regeneráló. A gyapjú szívre gyakorolt hatását kísérletek támasztják alá. A minőségi gyapjúkörnyezetben alvó ember szíve nyugodtan dolgozik. Klinikai vizsgálatok, tesztek, orvosi, reumatológiai szakvélemények bizonyítják a kiváló minőségű DEMKO® gyapjú- és kasmír termékeknek a minőségi alvásra és az egészségre gyakorolt kivételes hatásait.

A jó párna a legszemélyesebb tárgyaink egyike. Hiánya szinte lehetetlenné teszi az alvást. Az alvási szokások, a párnákkal szemben támasztott követelmények sokfélék. Döntő fontosságú, hogy a kellően bő választékból a legjobb párna kerüljön kiválasztásra. A DEMKO® kínálata minden szempontból ideális. A DEMKO® FEDER mintaboltok szakemberei a személyes próba lehetőségével segítenek a megfelelő párna kiválasztásában.

Életünk egyharmadát töltjük el az ágyunkban. A jó minőségű gyapjútakaró, a derékalj és a párna a második bőrünk. A személyre szabott ágybetétünk a testünk tartóoszlopa, gerincünk ideális támasza. A DEMKO® Biosystem és a DEMKO® gyapjú, kasmír garnitúra együtt alkotják az emberi test természetes burkát, az egészséges, regeneráló alvás nélkülözhetetlen eszközeit.

A gyapjú a legtermészetesebb anyag. A belőle készült DEMKO® termékek a használójának hosszú időre biztosítják az éjszakai ideális természetes burkot, amely elengedhetetlen feltétele a jó alvásnak, a szilárd egészségnek.

A DEMKO® gyapjú:

- Garantáltan 100% tiszta élő báránygyapjúból készül.

- Biológiailag aktív anyag.

- Bilaterális szerkezetének köszönhetően a gyapjú "lélegzik". A testünkből távozó vízpárát elnyeli, és a szál mozgása miatt továbbítja azt a levegőbe, ezáltal testünk körül ideális klímát teremt, a gyapjúban nem izzadunk. A gyapjú a saját súlyának egyharmadát képes felvenni vízgőzből anélkül, hogy nedvesnek hatna, miközben a folyékony víz a gyapjúról lepereg.

- Kiválóan megtartja a meleget. A vízpára felvevő képessége és továbbítása és a meleg megtartó képessége miatt kiváló klímaszabályozó. Ezt a hatást akár a kezünkön is érezhetjük: dugjuk a kezünket egy összehajtott gyapjútakaróba, már néhány másodperc elteltével tapasztalhatjuk a hatását.

- Fájdalomcsillapító hatású, enyhíti a reumatikus, izületi fájdalmakat, stressz-oldó és közérzetjavító, ezáltal „orvosság takarékos”,

- Javítja a bőr, a végtagok vérellátását,

- A gyapjúszálak lanolin rétege miatt testbarát, kellemes tapintású,

- Jól szellőztethető,

- Antisztatikus, öntisztuló, taszítja a port.

- Higiénikus, PH kiegyenlítő. Megköti a káros savakat, lúgokat,

- Antibakteriális és atkamentes,

- Hosszú élettartamú,

- Tisztítható és mosható.

 

 

 


Share